Volledig scherm
De A15 ligt vol met zand. © Rijkswaterstaat.

Verkeerschaos in Rotterdam: vrachtwagen met zand gekanteld en ongelukken

Een gekantelde vrachtwagen zorgt vanmorgen voor drukte op de A15 richting Ridderkerk. De snelweg na knooppunt Benelux ligt vol met zand, doordat de vrachtauto zijn lading is verloren. Er zijn twee rijstroken afgesloten. 

De berg zand ligt over de rechterrijstrook. Dat moet eerst worden opgeruimd voordat het verkeer weer van de rijbaan gebruik kan maken. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van twintig minuten. Het is niet bekend wanneer de weg weer begaanbaar is. Ook is het niet duidelijk hoe de vrachtwagen is gekanteld. 

Ook op de A16 ter hoogte van Ridderkerk stond het verkeer vast. Door een ongeluk was de rechterrijstrook dicht. De file was opgelopen tot ruim dertig minuten. Het is niet bekend hoe het ongeluk is gebeurd en. Ook is het niet duidelijk of er gewonden zijn.

Het verkeer stond ook stil bij de Spijkenisserbrug. Door een ongeluk was er slechts één rijbaan open richting Hoogvliet. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam