Volledig scherm
Restaurant De Jong wordt verkocht, maar zoekt nog steeds personeel. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Verkoop restaurant De Jong duurt langer dan verwacht en daarom wordt er personeel gezocht

Restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen is op zoek naar tijdelijk personeel. Het restaurant staat al enkele maanden te koop, maar de daadwerkelijke verkoop duurt langer dan gepland. Intussen is een aantal medewerkers vertrokken.  

Bij het restaurant is tijdelijk plek voor één fulltimer of twee parttimers voor in de bediening. ,,Het vinden van horecapersoneel is altijd wel een probleem’’, verklaart chefkok Jim de Jong. ,,Het verloop is hoog, we werken met veel jonge mensen. Toen bekend werd dat het restaurant zou worden verkocht, gingen sommigen iets anders zoeken.’’ Volgens De Jong zijn er zelfs collega-chefkoks die hun personeel tijdelijk willen uitlenen. ,,Die steun is mooi.’’

Het restaurant staat te koop voor 250.000 euro. Waarom de verkoop langer duurt dan voorzien? De Jong kan alleen maar gissen. ,,Er is belangstelling, maar een paar mensen zijn afgeschrikt door de prijs. Het gaat om een gebied dat in ontwikkeling is. En een horeca-ondernemer moet er zelf iets neerzetten.’’ 

Vertrouwen

De Jong heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. ,,Het is fijn dat onze gasten nog steeds blijven komen. We redden het uiteindelijk wel. Maar mocht het toch lukken om tijdelijk personeel te vinden, dan moeten we misschien het aantal tafels verminderen.’’

 De Jong maakte in juli bekend na zeven jaar – op zijn hoogtepunt – te willen stoppen met zijn restaurant. Hij won meerdere prijzen, zo werd De Jong dit jaar nog uitgeroepen door GaultMilau tot ‘Jong topchef van het jaar’. Ook won hij in 2016 de Gouden Pollepel van het AD als beste eetgelegenheid van de stad. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam