Volledig scherm
Frank Vijg is de nieuwe directeur van RTV Rijnmond. © Archieffoto Frank de Roo

Verleden nieuwe directeur RTV Rijnmond is omstreden

De nieuwe directeur van RTV Rijnmond heeft een omstreden verleden. Frank Vijg (54) was een van de hoofdrolspelers in het roemruchte faillissement van Meavita. Bij deze thuiszorgorganisatie leidde hij een faliekant mislukt tv-project, waarbij ruim 20 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro aan subsidiegeld, verloren is gegaan.

TVfoon leek het ei van Columbus voor thuiszorgorganisatie Meavita. Met de beeldtelefoon konden cliënten op afstand zorg krijgen. Directeur innovatie Frank Vijg bestelde er 30.000. Een fractie is geïnstalleerd, vrijwel niemand gebruikte ze.

Rechtbankonderzoekers noemen het verdacht dat Vijg ten tijde van het Meavita-debacle twee stichtingen in Curaçao oprichtte om geld weg te zetten voor later. De directeur van het bedrijf dat de tv-kastjes leverde, was in 2006 nauw betrokken bij de oprichting van deze stichtingen. 

Harde bewijzen dat Vijg zich aan het TVfoon-project heeft verrijkt zijn er niet, zeggen de onderzoekers van het Amsterdamse gerechtshof. Vijg heeft verklaard dat hem wel geld is aangeboden, maar dat hij dit nooit heeft aangenomen.

'Niet zinvol'
De raad van commissarissen van subsidiezender RTV Rijnmond meldt op de website van de publieke zender de achtergronden van het Meavita-faillissement niet te kennen. 'Het is niet zo zinvol om daar na 10 jaar nog naar te kijken. Het heeft geen rol gespeeld, omdat we onder de indruk raakten van zijn bevlogenheid en zijn gevoel met RTV Rijnmond'.

Vijg presenteert er al een sportprogramma. Hij volgt Eric Wehrmeijer per 1 januari op. Met een aanstelling voor één jaar heeft hij de opdracht de omroep te leiden naar het nieuwe regionale bestel.

Vijg zei donderdagavond pas na zijn aanstelling te reageren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (44%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (36%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
4148 stemmen