Volledig scherm
© anp

Vermiste Karim (14) uit Rotterdam weer terecht

De 14-jarige Karim Hamouta, die sinds zaterdag vermist werd, is weer terecht. De jongen werd maandagmorgen door een politieagent die geen dienst had in goede gezondheid aangetroffen op het metrostation Slinge in Rotterdam.

Quote

Ze hebben hem eten en drinken gegeven en een tandenbor­stel

Woordvoerder politie

Karim was in het gezelschap van een man en een vrouw. ,,Zij hadden Karim in de nacht van zaterdag op zondag gevonden in een parkje", zegt een politiewoordvoerder. ,,Daar probeerde hij te slapen. Dat vonden ze zo zielig dat ze hem mee naar huis hebben genomen. Ze hebben hem eten en drinken gegeven en een tandenborstel. Hij heeft bij hen thuis geslapen."

De mensen hadden geen idee dat Karim vermist werd. De vrouw komt uit Polen, de man uit Israël. ,,Ze hadden niet de indruk dat mensen zich om hem bekommerden. Terwijl wij al vanaf zaterdag naar hem op zoek waren. De mensen wilden maandag met hem naar de politie."

Het stel is in eerste instantie aangehouden omdat Karim minderjarig is, maar ze zijn op dit moment geen verdachte, laat de politie weten. ,,De collega's die hen hebben gesproken zeiden dat ze hoopten dat als hun kind vermist werd, het deze mensen tegen zou komen. Ze hebben goed voor hem gezorgd."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

Vraag jij compensatie aan voor je seizoenskaart?

  • Nee, ik steun mijn club in deze moeilijke tijd (59%)
  • Ja, want ik heb de wedstrijden niet kunnen zien (18%)
  • Ik twijfel, want heb het geld zelf ook hard nodig (23%)
2798 stemmen