Vermiste Orlando (17) had twee internetdates voor hij verdween

VideoDe Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn had op de avond waarop hij verdween twee internetdates. Een man in Schiedam gaf hem geld, waarmee de jongen een treinkaartje naar Den Haag kocht. Sinds vorige week zondag is Orlando spoorloos.

Volledig scherm
Orlando Boldewijn is sinds zondagavond 18 februari vermist. © Privébezit

De 17-jarige Orlando liep vorige week op zondagavond van Rotterdam naar Schiedam om een man te bezoeken die hij kende via de homo-datingapp Grindr. Zij hadden al eens eerder met elkaar afgesproken. Orlando bleef dit keer maar kort, na amper een uur gaf zijn date hem 20 euro voor de terugreis. Dat heeft de man verklaard tegenover de politie. 

Orlando pakte echter niet de trein naar huis, maar naar Den Haag. Daar had hij de tweede date van die avond. Zijn beste vriendin Noha, de woordvoerder namens de familie, vindt dat raar en opvallend. ,,Orlando had weliswaar vaker dates, maar nog nooit twee op één dag. Ik vertrouw het daarom niet, ben bang dat er een verband is.”

De politie heeft afgelopen weekend de man opgespoord met wie de scholier afsprak in Den Haag. Hij heeft verklaard dat hij Orlando zondagavond heeft afgezet op het Böttgerwater in de wijk Ypenburg. Maar sindsdien ontbreekt ieder spoor van de jonge Rotterdammer. Hij is nu meer dan een week vermist, zijn telefoon en bankpas zijn ongebruikt.

Orlando had zondagavond tegen zijn moeder gezegd dat hij naar zijn beste vriendin Noha ging. ,,Dat deed hij wel vaker als hij met onbekende mannen afsprak via internet”, zegt zij. ,,Maar normaal liet hij dan aan mij weten met wie en waar hij was. Maar over deze dates op zondag heb ik niks gehoord.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam