Volledig scherm
Kat Binkie wordt gevangen met een vangkooi op het spoor Rotterdam-Blaak © NS Veiligheidsservice

Vermiste rode kater Binkie na vier weken zoeken van spoor Rotterdam-Blaak gered

Toen Stichting Zwerfkatten Rijnmond de melding kreeg dat een rode kater op het spoor bij Rotterdam-Blaak liep, werd direct een spoorwissel ingesteld. In samenwerking met de NS veiligheidsservice werd het dier even later in veiligheid  gebracht. Inmiddels slaapt Binkie weer veilig in zijn eigen mand.

Met behulp van een vangkooi werd de kat afgelopen maandag van het spoor gehaald. ,,We hebben hem gelokt met brokjes, zo kwam hij snel naar ons toe”, vertelt Ineke Jochims, oprichter van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. ,,Het was een heel gedoe, maar ontzettend leuk dat het gelukt is. Toen de kat in de opvang gechipt bleek, waren we heel blij dat we zijn baasje konden bellen.”

Quote

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om je kat te laten chippen.

Anita Admiraal

Emotioneel weerzien

Binkie was al vier weken vermist. Zijn baasje Anita Admiraal (56) was dan ook heel verrast toen ze dinsdag een telefoontje kreeg: ,,We zijn zo blij dat hij weer thuis is. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om je kat te laten chippen.” 

Volledig scherm
Binkie herenigd met zijn baas © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Binkie was tijdens een verhuizing naar buiten geglipt. Er is dagelijks in de buurt van het oude huis naar hem gezocht. ,,We woonden vlakbij Blaak, dus we zaten in de goede richting”, meent Admiraal. Het weerzien was heel emotioneel: ,, Hij was dolgelukkig toen hij ons gisterenochtend zag, dat kon je goed zien.” 

Het toeval wil dat Admiraal haar kat bij diezelfde opvang heeft geadopteerd. ,,We hebben hem daar als kitten ook gehaald, zeven jaar geleden”, weet ze nog. Inmiddels maakt Binkie het goed: ,,Hij is zeker vier of vijf kilo afgevallen, maar gelukkig was het een dikke kater. Nu slaapt hij veel. Het is een heel avontuur voor Binkie geweest.’’ 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam