Volledig scherm
De man die bij de waterpijpwinkel twee handgranaten op het rolluik plakte. © Foto politie

Vermoedelijk één man achter incidenten met handgranaten in Rotterdam

De politie vermoedt dat één man verantwoordelijk is voor het plaatsen van handgranaten bij waterpijpwinkels. Dat blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten. Er zijn camerabeelden van de gezochte dader.

Op zaterdag 23 maart werden tegen vier uur in de ochtend twee handgranaten bij waterpijpwinkel ‘Souvenirtje en meer’ op de Schiedamseweg achtergelaten. De projectielen werden met tape op het rolluik geplakt. Vijf dagen later werd bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk een handgranaat tot ontploffing gebracht. De granaat was onder een rolluik neergelegd.

Onbekende man

Op de Schiedamseweg stapte de dader uit een rode Suzuki Swift die hij keurig voor de deur had geparkeerd. Opvallend is dat om kwart voor elf die ochtend, bijna twee uur nadat de politie bij de winkel was, een onbekende man 112 belde om te melden dat hij er twee handgranaten zag. Geprobeerd wordt de beller te achterhalen.

Vijf dagen later – donderdag 28 maart – was rond 04.00 uur ’s ochtends de explosie bij shishalounge Mon Ami aan de Schiedamsedijk. Uit bewakingsbeelden is gebleken dat de man die daarvoor verantwoordelijk is in een donkerkleurig auto reed. Ook die werd vlakbij het doelwit geparkeerd.

Op de camerabeelden zijn enkele overeenkomsten die in het oog springen: in beide gevallen draagt de gezochte man een grijze of beige cap met een logo, zwarte Nike Air Max gympen met witte zolen en hoogstwaarschijnlijk ook dezelfde jas.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam