De containers zijn te heet volgens een bezorgd familielid van een van de dementerende bewoners.
Volledig scherm
De containers zijn te heet volgens een bezorgd familielid van een van de dementerende bewoners. © AD

Verontruste familieleden: ‘Demente ouderen in snikheet noodgebouw’

Zorgverlener Aafje heeft in Ridderkerk vanwege verbouwingen 31 demente ouderen ondergebracht in snikhete wooncontainers. De ouderen verblijven sinds vorige maand in kunststof containers zonder klimaatsysteem of mobiele airco’s, melden verontruste familieleden.

 1. Fans prijzen Diederik 'eindbaas' Gommers bij live-debuut Instagram: 'U bent echt een held’

  Fans prijzen Diederik 'eind­baas' Gommers bij li­ve-de­buut Instagram: 'U bent echt een held’

  Diederik Gommers is hard op weg om ‘s lands favoriete instagrammer te worden. Terwijl de ic-arts vragen beantwoordde tijdens een livegesprek met burgers, stroomde de chat op Instagram vol met steunbetuigingen en superlatieven. Volgers vinden Gommers een ‘held’ en ‘een corona-eindbaas’. Ze beschouwen zijn kalme manier van praten als een ‘verademing in een tijd waarin de polarisatie steeds groter lijkt te worden’.
 2. Horeca-uitbater Marga (67) vreest voor einde van de buurtkroegen: ‘Doodzonde voor een wijk’
  PREMIUM

  Horeca-uitbater Marga (67) vreest voor einde van de buurtkroe­gen: ‘Doodzonde voor een wijk’

  Marga Versluis (67), eigenaar en tevens enig personeelslid van café Easy aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam-West, is bezorgd over de toekomst van de buurtcafeetjes in de stad. Weer op slot door corona en sinds 1 april van dit jaar - toen de horeca ook al dicht was - is zelfs een rookruimte in de kroeg verboden. ,,Ik ben bang dat de meeste zaken, geregeld familiebedrijven, het niet gaan redden en dat is doodzonde voor een wijk.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam