Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Veroordeelde riskeert zes maanden cel met doorknippen enkelband

Een 24-jarige Rotterdammer de voorwaardelijk in vrijheid was gesteld, loopt het risico weer terug de bak in te moeten omdat hij zijn enkelband heeft doorgeknipt. Justitie wil dat hij nu ‘voor straf’ alsnog zes maanden gaat zitten.

De man werd in 2013 veroordeeld voor een poging tot moord, een jaar eerder in Rotterdam. Het slachtoffer werd in zijn hoofd en lichaam getroffen, maar overleefde de aanslag. De verdachte werd destijds veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar en acht maanden.

Vrijheid

Nadat de Rotterdammer het grootste deel van zijn straf had uitgezeten, werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Daar was een aantal voorwaarden aan verbonden, waar het dragen van een enkelband er één van was, maar daar nam de man het volgens justitie niet al te nauw mee. Afgelopen november kreeg hij nog een waarschuwing voor het overtreden van die voorwaarden. Desondanks knipte hij daarna zijn enkelband los en raakte hij uit beeld voor de reclassering en de politie. In een enkelband zit een soort gps-systeem waardoor de drager op afstand kan worden gevolgd. 

De advocaat van de man, Greg Stolk, sluit niet uit dat justitie zijn cliënt ook zal weten te vinden voor het betalen van de schade aan de enkelband. ,,Want er is sprake van vernieling van staatseigendom en daar zal mijn cliënt waarschijnlijk voor worden gedagvaard.‘’ 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

Wat is volgens jou de beste plek voor de fanzone?

  • Binnenrotte (41%)
  • Schouwburgplein (20%)
  • Willemsplein (5%)
  • Parkkade (6%)
  • Stationsplein (5%)
  • Kralingse Bos (23%)
3619 stemmen