Verpleeghuis De Leeuwenhoek leert van tv-serie

videoVerpleeghuis De Leeuwenhoek is het decor van een nieuwe televisieserie over de zorg. ,,We hebben echt veel geleerd van Hugo Borst en Adelheid Roosen.''

Hoe doorbreken we de verveling? Met deze vraag opent AD-columnist Hugo Borst de eerste aflevering van de serie In De Leeuwenhoek, die zich afspeelt in een van de kleurrijkste verpleeghuizen van Rotterdam, aan de West-Kruiskade. Daarna volgen de eerste beelden van de bewoners: knikkebollend, weggezakt in de stoel. Samen met Adelheid Roosen, wier moeder ook dement werd, slaagt Borst er in leven in de brouwerij te brengen. Door de bewoners over een catwalk te laten lopen, door te dansen.

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam