De vrouw verklaarde aan de politie dat ze gedwongen werd om Rouin H. oraal te bevredigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw verklaarde aan de politie dat ze gedwongen werd om Rouin H. oraal te bevredigen. © ANP Xtra

Verstandelijk beperkte vrouw: Taxichauffeur wilde mij niet thuisbrengen voordat ik hem oraal had bevredigd

Als het aan justitie ligt, gaat taxichauffeur Rouin H. (33) tweeënhalf jaar de gevangenis in voor verkrachting van een van zijn passagiers. De vrouw met wie hij seks had is dan wel 38 jaar, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kind van 4. 

 1. Ook in hoger beroep lange gevangenisstraf geëist tegen Schiedamse drugsbaron Henk E.

  Ook in hoger beroep lange gevangenis­straf geëist tegen Schiedamse drugsbaron Henk E.

  Ook als het aan de advocaat-generaal van het gerechtshof in Den Haag ligt, verdwijnt de Schiedamse drugsbaron Henk E. voor langere tijd achter slot en grendel. Hij eiste maandag dertien jaar en drie maanden cel. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde E. in 2017 tot veertien jaar. Opvallend was dat E. voor het eerst zelf sprak. Zo vroeg hij het hof om een eerlijke behandeling. ,,Ik heb geen veertien jaar gekregen vanwege de feiten, maar vanwege mijn achternaam”, zei hij. 
 2. Drones houden de binnenvaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’
  PREMIUM

  Drones houden de binnen­vaart in de gaten: ‘Ontgassen is niet van deze tijd’

  Binnen nu en een paar jaar mogen tankschepen hun achtergebleven gaslading niet meer zomaar laten wegvloeien. Er komt dan een landelijk verbod op het varend ontgassen van een groot aantal stoffen, iets dat nu onder strikte voorwaarden nog is toegestaan. Als voorbereiding op die nieuwe wet controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nu al met drones op het varend ontgassen op de Nederlandse vaarwegen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam