Volledig scherm
PREMIUM
Semihanur Özan blijft uit alle liefde na om een kind uit haar klas bijles te geven. ,,Dan ben ik die grote zus, die ík wel altijd heb gehad voor al mijn vragen.'' © Jan de Groen

'Vertrouwen is het allerbelangrijkste dat je een kind kunt geven'

RotterdammersBassischoollerares van het jaar Semihanur Özan (26) geeft les aan groep zes van de Islamitische Ibn-I Sina-school in Rotterdam-Zuid. ,,Het belangrijkste dat je een kind kunt geven, is vertrouwen."

Volledig scherm
Wekelijks tekent journalist Marcel Wijnstekers een levensverhaal op. © AD

Op mijn 12de, in groep 8 van de Oranjeschool aan de Putselaan, maakte ik een tekening, waarop ik voor de klas stond. Ik gaf de tekening aan de meester en zei: over een paar jaar kom ik terug, maar dan als onderwijzeres.

,,Inmiddels sta ik voor de klas, maar niet in mijn voormalige christelijke basisschool. Hoewel ik na mijn studie dacht dat openbaar onderwijs het beste bij mij als lerares zou passen, ben ik op een islamitische basisschool terechtgekomen. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Wat de profeet zegt over het onderwijs, sluit erg aan op mijn visie van lesgeven. Onder meer: betrek de leefwereld van het kind in je lessen, zodat je één van hen wordt. Speel met je leerlingen op het schoolplein. Lach met ze. Huil met ze. Win dat vertrouwen!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam