Volledig scherm
Oud- burgemeester Wilma Verver. © Archieffoto Marco de Swart

Verver betaalt, maar schuldeisers krijgen niets

De familie Verver mag dan voldoen aan de onlangs overeengekomen betalingsplicht, de kans dat schuldeisers als ABN Amro en het Schiedamse bouwbedrijf Van den Tempel ooit nog geld krijgen, is nihil.

Maandenlang probeerde oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam de afwikkeling van haar faillissement te traineren. Toch lukte het de curator een regeling te treffen met de familie, die een schuld heeft van 2,7 miljoen euro, zo bleek eind vorig jaar. Uit het laatste faillissementsverslag, dat deze krant mocht inzien, blijkt dat de familie aan die betalingsplicht voldoet.

Vanuit de fysiotherapiepraktijk van echtgenoot Gerard Verver - de inkomsten hieruit werden eerder verzwegen - is inmiddels een bedrag van 27.141,12 euro ontvangen. Ook heeft het ouderdomspensioen - Gerard Verver ontvangt AOW - 12.224,03 euro betaald. Verder heeft de verkoop van de woning aan de Burgemeester Knappertlaan in Schiedam 8.470 euro voor de boedel opgeleverd.

,,Maar'', zo schrijft curator Kees van den Bergh in zijn verslag: ,,voor zover thans valt te overzien zal het niet mogelijk zijn aan de crediteuren een uitkering te doen.'' Met andere woorden: schuldeisers als ABN Amro en het Schiedamse bouwbedrijf Van den Tempel, dat de woning van de familie niet naar tevredenheid verbouwde waarna een conflict ontstond, kunnen fluiten naar hun geld.

Wilma Verver stapte in 2011 op als burgemeester van Schiedam, nog voordat Bureau BING een vernietigend integriteitsrapport over haar uitbracht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam