Volledig scherm
PREMIUM
Het verkeer op de ’s-Gravendijkwal staat regelmatig vast. © Jan de Groen

Verzet tegen rijstrook voor elektrische auto’s: ‘De e-lane wordt een elitelaan’

Autootje pesten en ‘Tesla-socialisme’. Oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam en Denk gruwelen van de plannen voor een aparte rijstrook in de Maastunnel voor elektrische voertuigen. Wethouder Judith Bokhove (GroenLinks) wil deze e-lane voor 2022 invoeren. Ook coalitiepartij VVD twijfelt.

,,Die e-lane wordt een elitelaan’’, voorspelt Denk-fractievoorzitter Stephan van Baarle. ,,Een strook waar D66-bobo’s in hun elektrische auto’s door de stad kunnen rijden, terwijl de gewone Rotterdammer in de file staat.’’ Hij zegt niets tegen elektrische auto’s te hebben. ,,Maar kijk eens naar de prijzen: het is geen betaalbaar alternatief. Dit is autootje pesten.’’

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam