Volledig scherm
Hoofdkantoor van woningcorporatie Vestia op het Kruisplein in Rotterdam. © anp

Vestia richt zich weer op Rotterdam en verkoopt 10.000 huizen elders

Woningcorporatie Vestia wil zich weer gaan richten op de kerngemeenten van de organisatie, zoals Rotterdam. De corporatie gaat ruim 10.000 woningen in andere gemeenten verkopen. Het gaat om woningen in het Westland, Pijnacker-Nootdorp, Brielle, Bergeijk, Barendrecht en Zuidplas. 

Met de verkoop wil Vestia weer financieel gezond worden. Sinds 2015 verkocht de woningcorporatie niet meer op grote schaal, omdat aflossen van leningen vanwege de lage rente te duur was. Nu de waarde van het vastgoed de afgelopen jaren is gestegen, draagt verkoop wel bij aan financieel herstel. De huizen moeten worden verkocht tegen de minimale marktwaarde van een pand in verhuurde staat.

Voor Vestia zijn de kerngemeenten, naast Rotterdam: Den Haag, Delft en Zoetermeer. De huizen in andere (kleinere) gemeenten worden aangeboden aan lokale corporaties. De verkoop van het vastgoed moet afgerond zijn in 2020.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8027 stemmen