Rubriek: "Ik zeg je" over 17 jarigen. Op de foto: Vienne Haagoort in haar woonkamer met haar favoriete boek. Op de achtergrond haar moeder Danielle (zonder puntjes op de e) en haar hond Mila.
Volledig scherm
PREMIUM
Rubriek: "Ik zeg je" over 17 jarigen. Op de foto: Vienne Haagoort in haar woonkamer met haar favoriete boek. Op de achtergrond haar moeder Danielle (zonder puntjes op de e) en haar hond Mila. © Fleur Beerthuis

Vienne (17) is juniorstadsdichter: ‘Soms is alleen zijn goed, dat is niet erg of zo’

Ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Juniorstadsdichter Vienne Haagoort uit Schiebroek maakt stappen. „Waarom iets uitstellen tot morgen?”

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Terrorplant duizendknoop is terug van nooit echt weggeweest en dat gaat in ‘vreselijke hoeveelheden’
  PREMIUM

  Terror­plant duizend­knoop is terug van nooit echt weggeweest en dat gaat in ‘vreselijke hoeveelhe­den’

  De duivelse duizendknoop is terug van nooit weggeweest. Menig wijk in de stad wordt omsingeld door deze taaie exoot, die bij slootkanten, op hellingen en langs trambanen ontembaar voort woekert. Daarbij maakt deze ‘terreurplant’ meer kapot dan ons lief is: ander groen wordt verdrongen en de stengels wurmen zich door muren en funderingen heen. ,,En dat gebeurt in vreselijke hoeveelheden.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam