Rechercheurs van de forensische opsporing onderzoeken het drijvend vissershuisje van verdachte Roy B.
Volledig scherm
Rechercheurs van de forensische opsporing onderzoeken het drijvend vissershuisje van verdachte Roy B. © Frank de Roo

Vier jaar na dood van Orlando (17) nog altijd geen uitzicht op hoger beroep in zaak tegen verdachte

Nabestaanden van de in februari 2018 verdronken Orlando Boldewijn (17) zijn ten einde raad. Na vier jaar weten ze nog altijd niet of de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn dood, achter de tralies verdwijnt. Hij ging twee jaar geleden in hoger beroep, maar wanneer dat dient is nog volstrekt onduidelijk.

 1. Justitie acht Roy B. schuldig aan dood van Rotterdamse tiener Orlando en eist 20 maanden cel
  Play
  PREMIUM
  Update/VIDEO

  Justitie acht Roy B. schuldig aan dood van Rotterdam­se tiener Orlando en eist 20 maanden cel

  Justitie heeft vandaag 20 maanden gevangenisstraf geëist tegen Roy B. voor de betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn. De 17-jarige jongen verdronk in februari 2018 na een seksdate in de Haagse wijk Ypenburg. B. zei tijdens de rechtszaak in Den Haag zich weinig meer te kunnen herinneren van de toedracht van Orlando's dood. Justitie verwijt hem dood door schuld en het nalaten van hulpverlenen.
 2. Familie van verdronken Orlando (17) baalt van ‘misselijkmakende suggestie’ Sylvana Simons

  Familie van verdronken Orlando (17) baalt van ‘misselijk­ma­ken­de suggestie’ Sylvana Simons

  De familie van de in 2018 verdronken Rotterdammer Orlando Boldewijn (17) baalt van Sylvana Simons omdat ze nog altijd niet is teruggekomen op haar bericht op Facebook met betrekking tot zijn vermissing. De politica, gemeenteraadslid in Amsterdam, suggereerde in het onderzoek naar de vermissing van de donkere tiener dat er sprake zou zijn geweest van racisme waardoor politie en media onvoldoende aandacht aan de zaak gaven.