Bij de explosie in het kantoor van de stadsmarinier aan de Dantestraat werd rond de jaarwisseling een groot gat in het raam geslagen.
Volledig scherm
Bij de explosie in het kantoor van de stadsmarinier aan de Dantestraat werd rond de jaarwisseling een groot gat in het raam geslagen. © MediaTV

Vier jongens aangehouden voor vuurwerkterreur rond jaarwisseling in Rotterdam-Lombardijen

De politie heeft vier tienerjongens uit Rotterdamse wijk Lombardijen in de kladden gegrepen voor het afsteken van vuurwerkbommen rond de jaarwisseling. Die zorgden voor grote schade aan twee scholen, twee woningen en een pand en busje van de gemeente Rotterdam. Daarnaast werd in de nieuwjaarsnacht een molotovcocktail gegooid naar een politieauto. De politie lichtte de jongens (drie van 15 en een van 14) maandagochtend van hun bed. 

 1. Onderzoek naar zeven zaken vuurwerkterreur: molotovcocktail naar politieauto gegooid
  Update

  Onderzoek naar zeven zaken vuurwerk­ter­reur: molotov­cock­tail naar politieau­to gegooid

  Een aanslag met een vuurwerkbom op het kantoor van de stadsmarinier en een in brand gestoken ‘bedrijfswagen’ van de gemeente Rotterdam. Waren dit het afgelopen weekeinde in Lombardijen gerichte acties tegen de gemeente of is er sprake van willekeurige vuurwerkterreur? Duidelijk is dat jongeren die nacht ook nog eens een molotovcocktail op een politieauto met drie inzittenden hebben geworpen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)
  Play

  Yvonne knutselt vagina's van Ministeck met haar vader (en dit is waarom)

 2. De scholen zijn (deels) weer open! Zo ging dat er in Krimpen aan toe
  Play

  De scholen zijn (deels) weer open! Zo ging dat er in Krimpen aan toe

Rotterdam