Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vier maanden cel voor inbreker die twee keer toesloeg in zwembad in Zevenkamp

De 23-jarige inbreker Damian M. uit Rotterdam, die kort achter elkaar twee keer toesloeg bij het zwembad in de Rotterdamse wijk Zevenkamp, is vandaag veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

In april vorig jaar gooide hij een steen door het raam van het kantoortje van Recreatiecentrum Zevenkampse Ring en klom hij door het gat naar binnen. Elf dagen later trok hij de noodvoorziening, een houten afdekplaat, van het raam, ging opnieuw het sportcomplex binnen en probeerde daar kluizen open te breken. 

Vaker veroordeeld

De Rotterdammer is al vaker veroordeeld voor bedrijfsinbraken. Vanwege een voorwaardelijke straf bij een eerdere inbraak legde de rechter hem daarom vandaag boven op de vier maanden nog eens twee weken cel op. Ook krijgt M. een werkstraf van honderd uur.

Aan het pand en de afstort- en geldkluis is voor ruim 11.500 euro aan schade aangericht met een breekijzer. De rechter vond dit in het dossier te summier onderbouwd om dit bedrag aan schadevergoeding toe te wijzen. Daarover moet de civiele rechter beslissen.

Twee in de buurt aangehouden medeverdachten meldden dat ze ’s nachts aan het hardlopen waren en zijn niet vervolgd door een gebrek aan bewijs.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam