Volledig scherm
© Facebook/Politie Midden-Schieland

Vier mensen gebeten door 'Terrorvos' in Rotterdam

UpdateEen onschuldig ogend vosje heeft afgelopen dagen voor opschudding gezorgd op de Lijsterlaan in Rotterdam-Hillegersberg. Volgens de politie zijn vier mensen gebeten door het beestje. De viervoeter kon maandag worden gevangen en is inmiddels afgemaakt. Onderzoek moet uitwijzen of het dier hondsdolheid bij zich droeg.

Bewoner Maarten Noppen wist niet wat hij zag toen hij de vos de buurt zag afstruinen. Hij belde de dierenambulance om een melding te maken van het dier. De hulpdienst gaf echter aan niet uit te rukken, omdat zijn melding geen huisdier of zwaargewond dier betrof. Daarop nam Noppen contact op met de gemeente, die een hondenbrigade en de politie inschakelde.

Ruim vijftien agenten en zes politiewagens kwamen op de melding af en niet veel later werd de 'terrorvos' gevangen door de hondenwacht van de politie. Vervolgens is het beestje - nog in leven - meegenomen naar Bleiswijk, waar het is afgemaakt. Het kadaver van het vosje is overgebracht naar Lelystad en wordt onderzocht op hondsdolheid.

Vier beten
De politie laat weten dat totaal vier mensen zijn gebeten door het vosje. Aan de mensen die zijn gebeten, adviseert de gemeente contact op te nemen met de GGD of de huisarts. Een gemeentewoordvoerder: ,,Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen.''

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

Volledig scherm
Volledig scherm
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam