Vier mensen te water na omvallen kranen in Krimpen aan den IJssel

VIDEOOp de Schaardijk in Krimpen aan den IJssel zijn vanmorgen vier mensen in het water terecht gekomen na het omvallen van twee kranen. Alle vier raakten lichtgewond.

Het staalbedrijf Hollandia was bezig om met de kranen vier brugdelen van de kade naar een ponton te verplaatsen. Bij twee brugdelen ging dat goed, maar daarna ging het mis.

Er stonden meerdere mensen op dat ponton, van wie er vier te water raakten. Zij zijn alle vier lichtgewond en zijn behandeld door ambulancepersoneel. Een man liep een hoofdwond op. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Hoe het zo mis kon gaan, moet nog worden onderzocht.

Instabiel

Volgens de Veiligheidsregio is er nog altijd sprake van een 'instabiele situatie'. De hulpdiensten blijven daarom aanwezig. Het tij is nu stil, maar als het water in beweging komt is er kans dat er meer schade wordt veroorzaakt. ,,Het ponton ligt nog niet volledig vast en er liggen twee kranen en een brugdeel over elkaar heen'', aldus een woordvoerder.

Er is groot materieel onderweg, maar dat kan nog even duren. Een grote drijvende kraan moet bijvoorbeeld zorgen dat de situatie weer stabiel wordt. Langsvarende schepen zijn verzocht om zeer langzaam te varen.

Herrie

Mannen die op het terrein aan het werk waren vertelden dat ze een enorme herrie hoorden en als een gek naar buiten renden. ,,Voor hetzelfde geld was de kraan de andere kant op gevallen." Ook de Veiligheidsregio geeft aan dat het veel erger had kunnen aflopen. ,,Er waren veel mensen aan het werk op en rond de kraan.''

Volledig scherm
Kraanongeval Krimpen © MediaTV
Volledig scherm
De locatie van het incident. © Google Earth

In samenwerking met indebuurt Rotterdam