Shell geldt als een grote vervuiler in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Shell geldt als een grote vervuiler in Rotterdam. © ANP

Vier van de tien meest vervuilende bedrijven van ons land staan in Rotterdam, maar is dat wel zo erg?

stikstofLiefst vier van de tien grootste stikstofoxidevervuilers van Nederland zijn gevestigd in Rotterdam, blijkt uit onderzoek. Hoe erg is dat?

5 reacties

 • Wim Beije

  4 maanden geleden
  Waar blijft de vervuiler betaald....consumptiegoederen worden volop belast ....bij de grote vervuiler blijft dit uit omdat ze dom weg kunnen zeggen dat ze dan de deuren sluiten.....maar dat kan alleen als de regulering dit toestaat. Rotterdam is de entree tot Europa dus voor de grote industrie de perfecte afname binnen Europa en verder vanuit de haven wereldwijd...zijn er goede alternatieven voor de grote boosdoeners ...nee...dus speel het spel anders,zorg dat de grote vervuiler mee gaat betalen
 • Van Hulst

  4 maanden geleden
  Zou zeggen stoppen met fossiele brandstoffen, maar we maken ze eerst op. Iedereen in het Rijnmond gebied leeft van deze bedrijven.
 • D.P. Schreuders

  4 maanden geleden
  Ze kunnen het lazerus genieten ,ik werk nog steeds en verdien het allemaal zelf.
 • van der Lugt

  4 maanden geleden
  Al deze genoemde bedrijven zijn slechts instrumenten in onze consumptiedrang. Wij willen liefst 3 keer per jaar op vakantie, een nieuwe auto, caravan. Of een nieuwe keuken, zonnepanelen op het dak etc, etc. Waar denk je dat al die materialen vandaan komen, uit een biocentrale? In feite zijn wijzelf de grote vervuilers maar dat horen we liever niet, makkelijker is om naar andere te wijzen. Neemt niet weg dat bedrijven de verplichting hebben om zo schoon mogelijk te produceren en te verduurzamen.
 • Simone Haueis

  4 maanden geleden
  De economie moet ook blijven draaien. Maar doe dat op de meest veilige manier
 1. Vijftig jaar geleden was de lucht in de regio soms extreem vervuild, gelukkig zijn de tijden veranderd
  PREMIUM
  quiz

  Vijftig jaar geleden was de lucht in de regio soms extreem vervuild, gelukkig zijn de tijden veranderd

  Een schooldirecteur die leerlingen naar huis stuurt vanwege een smogwolk, ziekenhuizen die volstromen met proestende patiënten. Het is bijna niet meer voor te stellen, maar vijftig jaar geleden was de lucht in de Rijnmond soms extreem vervuild. Gelukkig zijn de tijden veranderd, zegt de jubilerende DCMR, die de luchtkwaliteit controleert. ,,Het is bijzonder dat Rotterdam het zo goed doet.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam