Vijf gewonden bij botsing; auto rijdt zonder licht en met hoge snelheid door rood

video / updateVijf mensen zijn gewond geraakt bij een frontale botsing tussen twee auto's op kruising van de Tjalklaan met de Franselaan in Rotterdam-West. De ravage op de weg was enorm. Aan de botsing is een verkeersruzie vooraf gegaan, meldt de politie. 

Het ongeluk zou zijn veroorzaakt door een bestuurder in een zwarte Fiat Punto die met gedoofd licht en hoge snelheid door rood reed. Hij botste daarbij op een andere auto met daarin twee mensen. Zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De 23-jarige Rotterdammer die in de Punto reed, is ook zwaargewond en zal na zijn herstel worden verhoord. Wel wordt onmiddellijk onderzocht of hij onder invloed reed.

De 23-jarige bestuurder zou eerder op de Westzeedijk ruzie hebben gekregen met de bestuurder van een andere wagen, waarop een heftige rit volgde. Hij had meerdere passagiers in de wagen die ook gewond zijn geraakt.

Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen. ,,Er zou eerst ook sprake zijn geweest van brand, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
De auto's raakten flink beschadigd bij het ongeluk. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5224 stemmen