Volledig scherm
De in zijn been geschoten verdachte wordt weggevoerd. © AD/Mediatv.nl

Vijfde schietpartij in korte tijd in Rotterdam-Delfshaven

In de Rotterdamse wijk Delfshaven is vanochtend een man (27) door een schampschot in zijn been gewond geraakt bij een schietpartij, die waarschijnlijk ontstond na een ruzie over drugs. Hij werd ook aangehouden als verdachte. De schutter zou er in een auto vandoor zijn gegaan. Na zijn aanhouding werd zijn rechterhand 'verpakt' in een papieren zak om mogelijke schotresten veilig te stellen.

Volledig scherm
© Street View

De weggereden auto werd korte tijd later in de omgeving gevonden. Een 21-jarige Rotterdammer werd aangehouden, omdat hij aan het signlement van de dader voldeed. Later werd hij vrijgelaten omdat hij niets met de zaak te maken had.

De schietpartij vond rond acht plaats in de Grote Visserijstraat. De gewonde man werd behandeld door ambulancepersoneel en daarna aangehouden en afgevoerd in een politiebusje. De politieheli werd de lucht ingestuurd voor een zoektocht naar de schutter.

Niet erg spraakzaam
Het is de vijfde schietpartij in betrekkelijk korte tijd in Delfshaven. De eerste van de vier schietpartijen vond op donderdag 10 juli plaats. Daarna was het vlakbij raak in de nacht van zondag 13 op maandag 14 juli. Vier dagen later klonken er weer schoten. Daarbij raakte een man gewond. Een andere man was getuige en stond op zo'n 15 meter van het incident op het trottoir. Hij heeft zich niet bij de politie gemeld; in Delfshaven is niemand erg spraakzaam over de schietpartijen.

Het is de politie nog niet gelukt de schutters in kaart te brengen. Er is een sterk vermoeden dat de incidenten met elkaar in verband staan. 'De beoogde doelwitten zijn mogelijk bekenden van elkaar,' verklaarde een politiewoorder eerder. Er is nog geen idee van de achtergronden van de schietpartijen.

Hulzen
Uitgerekend nadat twee weken geleden het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de schietpartijen had besteed, werd er weer geschoten in Rotterdam-West. Zoals in de meeste gevallen in Delfshaven trof de politie geen gewonden en geen schutter, maar wel hulzen aan. Volgens de politie is er geen sprake van aanwijzingen die duiden op een samenhang tussen die laatste schietpartij en die van juli.

Volledig scherm
Overzicht van de eerdere schietpartijen in Rotterdam-Delfshaven. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam