Volledig scherm
Het stoffelijk overschot van Yasmeen werd aangetroffen in een bosperceel nabij Ruinen in Drenthe. © Persbureau Meter

Vijftien jaar cel geëist tegen
man van vermoorde Yasmeen

In het hoger beroep tegen Rotterdammer Adeel D. (29) is tegen hem voor de moord op zijn vrouw Yasmeen (25) vijftien jaar cel geëist. De rechtbank veroordeelde de man in 2016 tot een gevangenisstraf van tien jaar.

De aanklager vroeg de rechtbank destijds D. vijftien jaar op te leggen. ,,We vinden onze eis van vijftien jaar gegrond op basis van de feiten,’’ lichtte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie het besluit om in appel te gaan, toe.

Volledig scherm
Yasmeen. © Privéfoto

Taxichauffeur Adeel D. verklaarde in 2015 voor de televisie dat zijn vrouw was vermist en hij hielp ook mee zoeken naar haar. In werkelijkheid bleek hij Yasmeen in hun huis in Rotterdam-Charlois te hebben gewurgd waarna hij haar lichaam met zijn taxi naar het Drentse Ruinen vervoerde en daar in een bos begroef. 

Bij het verbergen en begraven van Yasmeens lichaam werd D. geholpen door zijn twee vrienden, Emre S. (25) en Burak O. (26). De twee mannen werden tot respectievelijk vijf en tien maanden cel veroordeeld. Tegen hen is nu zes en twaalf maanden geëist.

Yasmeen - uit Pakistan - en D. trouwden in 2009. Het echtpaar kreeg twee kinderen. Ze woonden in bij de ouders van D. Het was geen gelukkig huwelijk. Yasmeen werd geslagen en voelde zich onderdrukt door de familie van D. Ze wilde meer vrijheid.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam