Vijftien woningen Vlaardingse Insulindesingel voorlopig onbewoonbaar na zeer grote brand

VIDEOVoor bewoners aan de Vlaardingse Insulindesingel is het nieuwe jaar zeer slecht begonnen. Vanwege een zeer grote brand zijn zeker vijftien woningen tijdelijk onbewoonbaar. Vannacht moesten 27 woningen worden ontruimd. Ook hebben veel woningen waterschade. 

Voor de bewoners die niet meer terug naar huis konden, is onderdak geregeld.  Zij werden opgevangen in de naastgelegen Rehobothkerk. De brand was ontstaan in het dak. Mogelijk was daar een stuk vuurwerk terecht gekomen.  De brandweer moest het dak open zagen om de brand goed te kunnen blussen. 

De vlammen die opstegen uit het huis op de derde verdieping waren tot in de wijde omgeving te zien. 

De brand was van dusdanige aard dat  er is opgeschaald naar een zogenaamde ‘grip 1-procedure’. Politie, brandweerspecialisten geneeskundige dienst kwamen ter plaatse om samen een plan van aanpak op te stellen. 

In Vlaardingen verliep de jaarwisseling sowieso rommelig: behalve de woningbrand werden op verschillende plekken toch vreugdevuurtjes gestoken, ondanks dat dit sinds dit jaar ten strengste verboden is. Ook ging een auto in vlammen op, in een stad die de laatste weken toch al geteisterd wordt door autobranden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

De brand aan de Insulindesingel is tot in de wijde omgeving te zien.
Volledig scherm
De brand aan de Insulindesingel is tot in de wijde omgeving te zien. © AD
  1. Gaatkensplas barstensvol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?
    PREMIUM

    Gaatkens­plas barstens­vol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?

    Voor sportvissers is het een beeld om van te smullen. Volwassen snoeken, zeelten van een halve meter, brasems, tientallen voorntjes en zelfs een roofblei komen uit een sleepnet van 250 meter dat onderzoekers net door de Gaatkensplas bij de Barendrechtse wijk Carnisselande hebben gehaald. Bijvangst is er ook, want in het net zit ook een paraplu verstrikt. ,,Wat opvalt is dat hier vooral grote vissen in het water zitten.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam