Volledig scherm
Een waarschuwingsbord voor bevers op het Stationsplein. © Gelderse Streken

Virtueel fietsen op de Veluwe in hartje Rotterdam: ‘Pas op voor wilde bevers!’

Bewoners en bezoekers van Rotterdam kunnen dit weekend met een speciale bril virtueel een fietstochtje maken op de Veluwe. Daarvoor worden fietsen geplaatst in een glazen paviljoen op het Eendrachtsplein. Het gaat om een promotiecampagne voor de Gelderse streken.

Voor de campagne zijn er maandag in de Rotterdamse binnenstad waarschuwingsborden voor overstekend wild geplaatst. Zo wordt er gewaarschuwd voor bevers op het Stationsplein.

De virtuele fietstour wordt op 25 mei en 26 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur gehouden. Deelname is gratis. In het glazen paviljoen op het Eendrachtsplein staan straks vier fietsen op een statief. Deelnemers kunnen daarbij trappen wat ze willen, maar ze komen geen meter vooruit. Met de vr-bril lijkt het echter alsof je door het Gelderse land zoeft.

Als gids krijgen bezoekers via de speciale bril,  tv-presentator Jochem van Gelder te zien. Iedere bezoeker die op de fiets stapt krijgt ‘voor onderweg’ een goodiebag.

Volledig scherm
Fietsers met vr-brillen. © Gelderse Streken

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam