Volledig scherm
De Sri Lankaanse vlag hangt vandaag de hele dag halfstok op het stadhuis. © Still

Vlag halfstok vanwege terreuraanslagen Sri Lanka

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de islamitische terreuraanslagen in Sri Lanka, waarbij 310 mensen onder wie drie Nederlanders omkwamen, hangt de vlag van dat land halfstok op het stadhuis in Rotterdam.

Over de hele wereld wordt meegeleefd  met de mensen die omkwamen en gewond raakten bij de terroristische aanval op kerken. In Tel Aviv werd het stadhuis in rood-groen (de kleuren van de Sri Lankaanse vlag, red.) uitgelicht en dat gebeurde ook in het Australische Brisbane. In Moskou staken tientallen Russen waxinelichtjes aan bij de Sri Lankaanse ambassade. 

De Sri Lankaanse onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene liet vandaag weten dat de zelfmoordaanslagen waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeeën. In die stad in Nieuw-Zeeland vielen vorige maand vijftig doden bij schietpartijen in twee moskeeën.

Het is nog niet bekend of er in Rotterdam maatregelen worden genomen vanwege de aanslagen, zoals het beveiligen van christelijke gebouwen. Na het bloedblad in Nieuw-Zeeland werden de moskeeën in de stad extra beveiligd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7998 stemmen