Vliegtuig Transavia landt met moeite in Rotterdam: ‘Net een achtbaan’

VideoEen vliegtuig van Transavia dat vanuit Faro naar Rotterdam The Hague Airport vloog, had gisteren moeite met landen door de sterke wind. Pas na drie pogingen stond de kist veilig aan de grond.

,,Het vliegtuig is om 14.03 uur veilig geland, maar heeft daarvoor inderdaad twee keer een poging gedaan om te landen”, zo bevestigt de woordvoerder van Rotterdam The Hague Airport. Hoewel de landingsbaan volgens de woordvoerder gunstig ligt voor de huidige windrichting, lukte het de piloot pas na twee keer doorstarten om veilig te landen. ,,Dat is het besluit van de piloot geweest, veiligheid gaat natuurlijk boven alles”, reageert de woordvoerder.

De moeizame landing heeft geen invloed gehad op de andere vluchten vanaf het vliegveld. Alleen de vluchten van en naar Londen waren eerder op de dag al geannulleerd. ,,Verder houden we het scherp in de gaten”, besluit de woordvoerder.

Quote

Een paar mensen werden ziek en sommigen waren gespannen

Bart Bruijn, huisarts

Als een achtbaan

De Streefkerkse huisarts Bart Bruijn zat in het toestel en deelde via Twitter hoe hij de landing beleefde. In zijn berichten valt te lezen hoe  er eerst over Gouda en later over Reeuwijk gevlogen werd. Volgens de arts ging het best hard tekeer: ,,We vielen steeds een eind naar beneden, dat gaf een naar gevoel. Een van mijn medepassagiers vergeleek het met een rit in een achtbaan”, vertelt hij.

Toch is de landing verder rustig verlopen, aldus Bruijn: ,,Een paar mensen werden ziek en sommigen waren gespannen. Maar de gezagvoerder en de bemanning hielden ons goed op de hoogte van wat er gebeurde. Daardoor bleef het rustig in het vliegtuig. Toen we veilig landden kreeg de piloot een zeer terecht applaus.”

De route van de vlucht weergegeven op de site flightradar24.
Volledig scherm
De route van de vlucht weergegeven op de site flightradar24. © flightradar24

Bekijk hier de laatste video’s over de storm:

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam