Vloggers breken in bij de Kuip om 'verlies PSV te wreken'

VideoHet zit vlogger Milan blijkbaar nogal diep, de winst van Feyenoord op PSV in de Kuip van vorig week zondag. Om zijn club te 'wreken' brak de jonge vlogger in bij de Kuip. Hij was die nacht niet de enige inbreker, ook een andere Youtuber gehuld in nota bene een Ajax-shirt drong het Rotterdamse stadion binnen. Feyenoord laat weten na het weekend aangifte te gaan doen. 

Milan klimt met het shirt van de club uit Eindhoven het hek van de Kuip over, met als doel deze achter te laten op de middenstip. Het lukt de jongens het stadion binnen te komen, maar toegang tot het veld kunnen ze niet krijgen. Het shirt van PSV wordt als stunt bij het beeld van Coen Moulijn aangetrokken. De vlog van Milan is sinds vrijdag online. 

Trend

Naast het verlies van PSV, geeft de vlogger nog een reden voor zijn filmpje. Het inbreken bij stadions schijnt een trend te zijn. Waar clubs en politie Youtubers steeds waarschuwen elkaar maar echt niet te kopiëren duiken er juist steeds meer filmpjes op. De drie broertjes achter Driedubbel die met Milan mee de Kuip in gaan braken al eerder in bij Bayer 04.  Zojuist is ook het filmpje met hun versie van die avond online gezet. Ze waarschuwen in hun video hun kijkers wel: ,,dit is levensgevaarlijk."

De inbraakpoging in de Kuip lukt dus deels, wel worden de jongens zodra ze het stadion weer uit klimmen aangesproken door de politie. Een getuige had hen aangesproken. De jongens komen na een gesprek met de agenten weer weg.

Feyenoord heeft vaker last gehad van vloggers die het stadion zomaar binnentraden. In januari deden zij voor het laatst aangifte tegen een stel waaghalzen. ,,Het begint wel echt vervelend te worden en ook buitengewoon weinig origineel", reageert woordvoerder Raymond Salomon. ,,Maar we gaan er wel serieus mee om en zullen na het weekend aangifte doen."

Volledig scherm
Het beeld van Coen Moulijn krijgt een PSV-shirt aan. © Still uit https://www.youtube.com/watch?v=X_S5d6COBcA