Volledig scherm
De Islamitische Voedselbank krijgt meer tijd. © Sanne Donders

Voedselbank mag langer blijven op Afrikaanderplein

De Islamitische Voedselbank hoeft niet per 1 augustus uit haar pand op het Afrikaanderplein. Dat zei wethouder Michiel Grauss (ChristenUnie/SGP) vandaag tegen de gemeenteraad.

De Voedselbank had van huisbaas Humanitas gehoord dat de organisatie per 1 augustus hun pand aan het Afrikaanderplein moet verlaten. Inmiddels is duidelijk dat de voedselbank meer tijd krijgt, zei Grauss. Hij zei ook erg geschrokken te zijn van het nieuws dat Salaam dakloos dreigde te worden. ,,Wij zijn heel dankbaar voor de inzet van Salaam.’’ 

Die extra tijd wordt gebruikt om een andere locatie te zoeken. Gedacht wordt aan de kantine van de sporthal aan de andere kant van het plein. ,,Ik heb de goede oplossing nog niet voorhanden", zei Grauss. ,,Maar de pakketten blijven in de tussentijd uitgedeeld worden."

Zorgen

Denk maakt zich zorgen over de 150 gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank en vroeg de wethouder te helpen. Salaam mag het Huis van de Wijk nu gratis gebruiken als opslag en uitdeelpunt, maar Humanitas, dat sinds begin dit jaar het welzijnswerk in de wijk Feijenoord heeft overgenomen, heeft de ruimte binnenkort zelf nodig.

Grauss zei toe de voedselbank te helpen met het zoeken naar een andere locatie, dat zou inderdaad zoals Denk suggereerde de kantine van het sportgebouw aan het Afrikaanderplein kunnen zijn.  Het is belangrijk voor Salaam dicht bij het Afrikaanderplein te blijven want een groot deel van het voedsel in de pakketten zijn einde-dag giften van de marktkooplui op het plein. 

Wanneer Salaam wel uit het pand moet, kon Grauss niet zeggen. ,,De partijen zijn in gesprek, laten we hen even de tijd gunnen eruit te komen.’’

De Islamitische Voedselbank deelt op het Afrikaanderplein wekelijks 150 voedselpakketten uit. Het eten wordt verzameld op de wekelijkse markt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam