Volledig scherm
Slachtoffer Bram den Braber © Arie Kievit

Voetbalclub bedreigd na 'Mexicano-incident'

UpdateDe Rotterdamse voetbalclub Kocatepe heeft last van bedreigingen en scheldpartijen nadat afgelopen zondag de 72-jarige Rotterdammer Bram den Braber door een geïrriteerde supporter bewusteloos werd geslagen tijdens de wedstrijd van zijn club Neptunus-Schiebroek.

De man werd neergebeukt nadat een opmerking was gemaakt over zijn broodje waar varkensvlees op zat. Nauwelijks was hij met zijn broodje Mexicano naast twee Kocatepe-aanhangers gaan staan of hij werd uitgescholden en bespuugd. Aanleiding was de snack die hij at.

'Oprotten'
'Ik moest oprotten met mijn broodje varkensvlees, werd er gezegd,' aldus Den Braber. 'En ik had een varkenskop, waar ook nog een ernstige ziekte voor werd geplakt. Nadat ik had gezegd dat hun taal me niet beviel en wegliep, werd ik van achteren neergeslagen. Ik ging bewusteloos tegen de vlakte.'

Fruitmand
Het bestuur van Rvv Kocatepe betreurt het voorval en doet er maar eigen zeggen alles aan om de dader te traceren. De club heeft inmiddels een fruitmand naar het slachtoffer gestuurd. Het bestuur zegt vandaag na de aandacht voor het 'Mexicano-incident' in het AD/Rotterdams Dagblad en AD.nl inmiddels vele beledigingen en dreigementen te hebben ontvangen. Voetbalclub Kocatepe gaat hiervan aangifte doen bij de politie.

Kamervragen
De PVV heeft inmiddels Kamervragen gesteld. De PVV wil van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) weten of hij bereid is de KNVB aan te sporen de licentie van Kocatepe in te trekken. Ook moet Asscher van de partij de daders oppakken, straffen en indien mogelijk hun Nederlandse paspoort afnemen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6763 stemmen