Volledig scherm
Marten De Roon voor Atlanta BC. © Getty Images

Voetballer Marten de Roon nieuwe ambassadeur van Roparun

De Rotterdamse voetbalinternational Marten de Roon, tegenwoordig speler van Atalanta Bergamo in Italië, wordt de nieuwe ambassadeur van de Roparun. Dat heeft de organisatie van de estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam bekend gemaakt.

Roparun-directeur Wiljan Vloet is blij met de aanstelling. ,,We zijn blij dat we Marten aan het ambassadeursteam mogen toevoegen. Door zijn Rotterdamse achtergrond past hij goed bij onze organisatie. Het is fantastisch dat hij zijn bekendheid wil inzetten om ons evenement meer publiciteit te geven.’’

De Roon, afkomstig uit Hendrik Ido Ambacht, speelde in de jeugd van Feyenoord en Sparta en groeide in Italië uit tot speler van het Nederlands elftal. Hij is trots op zijn nieuwe post. ,,De Roparun verdient het om veel bekender te worden, ook buiten de regio Rotterdam. Er doen veel teams mee, ik wil graag iets bijdragen.’’

De Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker. De 28e editie van de loop vindt plaats in het Pinksterweekeinde van 8 tot en met 10 juni 2019.

Volledig scherm
Marten de Roon (rechts) in actie namens Nederland tegen Duitsland. © BSR Agency

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam