Volledig scherm
Eurostar © ANP

Volgend jaar reis je binnen 3 uur van Rotterdam naar hartje Londen met de Eurostar

De Eurostar rijdt vanaf volgend jaar rechtstreeks van Rotterdam naar Londen. Momenteel vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid waar ook moet worden overgestapt. 

Wanneer de dienstregeling 2020 ingaat, behoren die grenscontroles in Brussel-Zuid tot het verleden, stelde staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in de Tweede Kamer. Er is inmiddels een akkoord bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Volgende maand wordt de overeenkomst getekend. Een brexit zonder een deal kan nog wel voor problemen gaan zorgen.

De NS en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. 

De Kamer had er op aangedrongen om snel een directe treinverbinding van Amsterdam via Rotterdam naar Londen mogelijk te maken. Dat moet zorgen dat er minder gevlogen wordt op deze route. Van Londen naar Amsterdam rijdt de Eurostar al wel rechtstreeks. Dat duurt 3 uur en 40 minuten, een uur korter dan de reis nu van Amsterdam naar Londen in beslag neemt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8822 stemmen