Volledig scherm
© Rotterdam Marketing

Volgens magazine Time Out is Katendrecht een van de leukste wijken ter wereld

Volgens het toonaangevende Britse tijdschrift Time Out, dat reistips publiceert voor bijna alle steden op aarde, is het Rotterdamse Katendrecht een van de leukste wijken ter wereld. De Kaap heeft plek 26 veroverd in de top 50. Opvallend: het is de enige Nederlandse wijk die de lijst heeft gehaald!

Bouwprojecten, hippe cafés, de Fenix Food Factory, een volle kade in de zomer en zó veel mensen die er een stekje proberen te bemachtigen: Katendrecht heeft het. En dat is Time Out niet ontgaan. ‘Vroeger de Chinatown van de stad en een trekpleister voor zeilers, schurken en ‘dames van de nacht’. Maar nu is dit schiereiland aan de zuidelijke oever van de Nieuwe Maas het hipste, levendigste deel van de stad geworden zonder zijn ruwe charme te verliezen’, bejubelt Time Out de Rotterdamse wijk. ‘Jonge stellen en kosmopolieten komen samen rond de cute restaurants en coole bars van het Deliplein, kijken een show in Theater Walhalla of wandelen gewoon langs de waterkant met uitzicht op de prominente skyline van de naburige Kop van Zuid.’

Nigeria

Tips voor een hapje, een drankje én een slaapplek worden ook gegeven. De Maasstad moet vijfentwintig wijken voor zich dulden. De top 3 wordt gevuld door de wijk Onikan in het Nigeriaanse Lagos, Shimokitazawa in Tokio en op nummer één de wijk Arroios in het Portugese Lissabon. 

De top 50 bestaat uit ‘‘s werelds meest culturele en culinaire hotspots’ van dit moment. De lijst is niet willekeurig tot stand gekomen. Meer dan 27.000 stadsbewoners over de hele wereld is gevraagd naar de beste, de meest overschatte en de meest ondergewaardeerde buurten in hun thuisstad. Schrijvers van Time Out stelden aan de hand daarvan, en met de culturele en culinaire gelegenheden in het achterhoofd, een top 50 samen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam