Keti Koti-viering in het Wijkpark Oude Westen, vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Keti Koti-viering in het Wijkpark Oude Westen, vorig jaar. © Sanne Donders

Volop steun voor voorstel om van Keti Koti een vrije dag te maken in Rotterdam

pollEen vrije dag op Keti Koti? Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is voor zo’n dag om het slavernijverleden te herdenken. Alleen de VVD en vooral Leefbaar Rotterdam zijn tegen.

4 reacties

 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder Jammer dat er geen volksraadpleging is. Een simpel ja/nee. Uit de reacties blijkt dat het meerendeel tegen is.
 • Sjaak Roukema

  1 maand geleden
  Het thema leeft klaarblijkelijk alleen bij de gemeenteraad, met uitzondering van de VVD en Leefbaar, en bij Aboutaleb. De reacties op het artikel zijn minimaal en verder is ca 2/3 tegen een vrije dag.
 • Jac Verheij

  1 maand geleden
  Het is grote onzin om daar een vrije dag voor te geven, Het is al zo veel jaar geleden waar onze voor ouders zich mee bezig hebben gehouden, Daar ben ik niet verantwoordelijk voor en ben ik tegen een excuus of een vrije dag.
 • van dongen

  1 maand geleden
  De afschaffing van de slavernij moet zeker gevierd worden, de oorlog is ook iets uit het verleden maar het heeft ons land wel vorm gegeven. Dat geldt ook voor de slavernij, de afschaffing daarvan was niet alleen voor mensen van kleur super belangrijk maar ook voor blank Nederland. Het was de start van gelijkheid voor iedereen, daarna volgden vrouwen rechten, kinder rechten, mensen rechten. Dat is toch een prachtige dag om te vieren?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam