Vonnis klap in gezicht van moeder omgebrachte Sarah Papenheim: ‘Ik accepteer dit niet’

VideoAls een klap in het gezicht. Zo voelt voor Donee Odegard, moeder van Sarah Papenheim, de zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging die de Rotterdamse rechtbank oplegde aan Joël S. Hij doodde de jonge vrouw vandaag precies een jaar geleden op gruwelijke wijze. In haar flat in Kralingen stak S. met een mes 27 keer op haar in. Ook sneed hij haar tien keer. 

De uitspraak van de rechter staat in de ogen van Donee Odegard haaks op wat ze wil: gerechtigheid voor haar dochter. ,,Toen ik de straf hoorde, wilde ik bijna opspringen en roepen ‘You’re nuts’’’, zegt Odegard. 

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam