Volledig scherm
© Frank de Roo

Voor 1 euro parkeren in het centrum van Rotterdam

Rotterdam haalt alles uit de kast om haar lege parkeergarages vol te krijgen. De gemeente komt met allerlei voordeelkaarten waarmee bezoekers online spotgoedkoop - soms zelfs voor minder dan 1 euro per uur - een plek kunnen reserveren.

Volledig scherm
Rotterdam doet er alles aan om lege parkeergarages, zoals de Kruispleingarage hier, te voorkomen. © Archieffoto Jan de Groen

Zo betalen parkeerders bijvoorbeeld 5 euro voor 5 uur parkeren met een zogeheten Film-voordeelkaart. Normaal zijn ze hier bijna 15 euro voor kwijt.

Bezoekers die wat langer in de stad moeten zijn, kunnen kiezen voor een Shop&Dine-voordeelkaart van 7,50 euro. Hiermee kunnen ze tussen 14.30 en 22.00 uur in de binnenstad parkeren. En voor hotelgasten is er nu een Hotel-voordeelkaart, waarmee ze 24 uur parkeren voor 15 euro. Normaal kost een dagkaart 28 euro. En zo zijn er meer actietarieven.

De actie, bedoeld om meer bezoekers naar de gemeentelijke garages te lokken, geldt nu nog alleen voor de parkeervoorzieningen op het Kruisplein en Schouwburgplein. Binnenkort volgen ook de andere gemeentelijke parkeervoorzieningen.

Veel garages staan nu het grootste deel van de dag leeg. Zo kent de parkeervoorziening bij Pathé en de Doelen een gemiddelde bezetting van rond de 16 procent. De voor veel geld gebouwde nieuwe Kruisplein-garage kent een bezetting van 20 procent.

De stuntprijzen in de garages volgen op de aankondiging vorige maand van de Rotterdamse verkeerswethouder Pex Langenberg (D66) dat de tarieven in de garages omlaag gaan, terwijl die op straat worden verhoogd

Lees dinsdag meer in het AD Rotterdams Dagblad.


In samenwerking met indebuurt Rotterdam