De drugs zijn inmiddels vernietigd.
Volledig scherm
De drugs zijn inmiddels vernietigd. © OM

Voor 43 miljoen aan coke tussen de ananassen uit Costa Rica

De douane heeft vandaag in de Rotterdamse haven 865 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten in een container met ananassen uit Costa Rica. De exotische vruchten waren bestemd voor een bedrijf in Antwerpen dat niets te maken heeft met de smokkel, meldt het Openbaar Ministerie. Uitgaande van een straatprijs van zo’n 50 euro per gram, zou de cocaïne dik 43 miljoen euro waard zijn.

 1. Goedbedoelde adviezen voor wanhopige Mien in zoektocht naar zoon: ‘Richt een stichting op’
  de kwestie

  Goedbedoel­de adviezen voor wanhopige Mien in zoektocht naar zoon: ‘Richt een stichting op’

  Moet er voor een situatie als deze een speciale regeling komen, zodat moeder Mien geld kan aannemen zonder zich zorgen te maken over haar uitkering? Mien looft 250 euro uit voor de tip die leidt tot de hereniging met haar vermiste zoon. Meer kan ze niet missen. Vanuit het hele land wordt daarom geld aangeboden, maar dit kan ze niet dus aannemen. ‘Bespreek het met de uitkeringsinstantie!’
  Vlaardingen
 2. Nieuwjaarsrellen ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  Nieuwjaars­rel­len ‘s-Gravendeel: politie werd ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt

  De politie is volgens het Openbaar Ministerie bij de nieuwjaarsrellen in ’s-Gravendeel ‘gepland en doelbewust’ in de val gelokt door een groep jongeren. Dat vertelde de officier van justitie woensdag tijdens een tussentijdse (pro-forma)zitting in de rechtbank. Daar verscheen één van de vijf verdachte relschoppers, de 20-jarige Luke R. uit ’s-Gravendeel. Hij komt voorlopig vrij.
  's-Gravendeel

In samenwerking met indebuurt Rotterdam