Volledig scherm
Aldijr M. © Politie

Voor moord gezochte Aldijr M. eerder zelf doelwit bij schietpartij

Rotterdammer Aldijr M. (22) die er van wordt verdacht op 3 juli in de wijk Schiemond de 25-jarige Gino Oliveira te hebben doodgeschoten, is volgens de politie betrokken geweest bij een schietpartij die twee dagen eerder plaatsvond in Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek. 

Volledig scherm
Rotterdammer Aldijr M. (25) wordt verdacht van de moord op Gino Oliveira en is nog altijd spoorloos. © Politie

De nog altijd voortvluchtige M. is bij het schietincident van 1 juli op het Henegouwerplein het doelwit geweest. De politie deed daar onderzoek nadat mensen meldden schoten te hebben gehoord. Er werd een patroon gevonden maar verdere sporen naar betrokkenen waren niet te vinden. 

In het onderzoek naar de moord op Oliveira is bij het rechercheteam een 21-jarige Rotterdammer in beeld gekomen die er van wordt verdacht op 1 juli op M. te hebben geschoten. De man is afgelopen dinsdag aangehouden. In de woning waar de jongeman verbleef werd een geladen vuurwapen aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek naar verbanden tussen de schietincident van 1 juli en de moord op Oliveira.

In een poging op het spoor te worden gezet van M. heeft de politie enige tijd geleden al een foto van hem naar buiten gebracht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (18%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
29330 stemmen