Volledig scherm
Een afgerukte tak op de Blaak in Rotterdam. © AD

Vooral fietsers worden gegeseld door zware storm in Rotterdam

VideoVooral de fietser krijgt het vanmorgen voor de kiezen in Rotterdam. De storm geselt de moedige wielrijders in de stad, vooral op plekken waar hoogbouw oprijst krijgen zij de volle laag. 

Op de Blaak – vanouds een topper in dit genre – worden fietsers bijkans omver geblazen, en vliegen de takken je om de oren. Ook op bijvoorbeeld het Weena, de Coolsingel, de fietspaden rond Rotterdam Centraal en de Erasmusbrug wordt door sommigen lopen verkozen boven fietsen.

De omstandigheden zijn vooral lastig op plekken waar grote takken op het fietspad liggen en door verstopte putten grote plassen blijven staan, zoals op de Kruiskade en de Schiedamsedijk. De gemeente Rotterdam zet extra mensen in om de grootste problemen te verhelpen. ,,Zeker als het tot gevaarlijke situaties leidt en paden worden geblokkeerd, sturen we daar direct medewerkers naartoe. Takken worden zo snel mogelijk verwijderd’’, zegt een woordvoerder van Stadsbeheer.

Hij roept op om dit soort zaken zo snel mogelijk bij de gemeente Rotterdam te melden, onder andere door de BuitenBeter-app te gebruiken. De zwaarste storm wordt overigens later deze ochtend en vanmiddag pas verwacht. Voor de kustprovincies geldt code oranje, met zeer zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur.

AD Rotterdams Dagblad

Fietsers worden bijna van de fiets geblazen op de Blaak in Rotterdam. Klik hier voor meer over de eerste herfststorm van dit jaar...

In samenwerking met indebuurt Rotterdam