Voorleesmiddag: 'een kleine mol met drol' in gebarentaal

VIDEOEen Rotterdamse bibliotheek is voor iedereen, dus ook voor doven en slechthorenden. Dus was vandaag de eerste editie van de voorleesmiddag voor de slechthorende jeugd in de voorleesruimte van de centrale bieb.

,,We kwamen op het idee nadat er vorig jaar een dove jongen stage kwam lopen in de bibliotheek”, aldus Renée van Oosterom, verantwoordelijk voor de evenementen binnen de bibliotheek. ,,Dan pas zie je hoe aangrijpend het is om zonder gehoor te leven. We willen een bibliotheek zijn voor alle Rotterdammers, maar dit is een groep die nu nog vaak wordt overgeslagen.”

Vanmiddag werden Wat zou jij doen? en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft voorgelezen in spreektaal door bibliotheekmedewerker Bianca de la Croix en in Nederlandse gebarentaal door Selena Waas, die het haar levensdoel heeft gemaakt om meer mensen met gebarentaal in aanraking te laten komen. ,,Ook voor de horende kinderen is het leerzaam om gebarentaal te leren aangezien je twee hersenhelften dan constant contact maken.”

Souhaib, het zoontje van Meryem El Bouyahyaoui, is sinds zijn geboorte doof en was woensdagmiddag ook aanwezig. ,,Hij is gek op lezen dus hij vond het heel leuk,” aldus zijn moeder. ,,Volgende keer gaan we weer.”

De voorleesmiddagen met gebarentaal worden elke derde woensdag van de maand gehouden in de Rotterdamse bieb. ,,In ieder geval tot de zomervakantie en als het succesvol is dan gaan we ermee door”, aldus Van Oosterom.

Volledig scherm
Vandaag was de eerste editie van de voorleesmiddag voor de slechthorende jeugd in de voorleesruimte van Bibliotheek Rotterdam. © Videostill

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (14%)
16289 stemmen