Volledig scherm
Grote hoeveelheid babypoeder aangetroffen in woning. © Politie

Voorraad verdacht babymelkpoeder in Rotterdams bedrijfspand gevonden

Bij een inval in een pand van een Chinees im- en exportbedrijf in Rotterdam is gisteren een partij babymelkpoeder aangetroffen. De politie vond er honderden pakken. Onderzocht wordt of die van diefstal afkomstig zijn.

De inval maakte deel uit van een al langer lopend onderzoek dat vooral op Den Haag is gericht. Gisteren werden in Den Haag vier personen aangehouden die verdacht worden van de diefstal of heling van babymelkpoeder. Bij de doorzoeking van de woning in Den Haag en het bedrijfspand in Rotterdam zijn in totaal meer dan drieduizend pakken babymelkpoeder en ongeveer 16.000 euro in contanten aangetroffen.

In het kader van de bestrijding van mobiel banditisme wordt al langer onderzoek gedaan naar de diefstal van onder meer babymelkpoeder in supermarkten en drogisterijen door heel Nederland. Tijdens het onderzoek kwam de woning in Den Haag in beeld. Het vermoeden bestond dat de dieven, meestal personen afkomstig uit Zuidoost-Europa, hun gestolen waar op dit adres afleverden. De woning diende als een logistiek centrum voor gestolen babymelkpoeder.

Detailhandel Nederland is blij met de aanhouding van de verdachten. Georganiseerde bendes stelen jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s uit Nederlandse winkels.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam