Volledig scherm
© Politie

Voortvluchtige crimineel crasht in tuin in Berkel en Rodenrijs

In Berkel en Rodenrijs is dinsdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Eindhoven opgepakt. Dat gebeurde na een achtervolging die over de A13 trok. De bestuurder bleek een voortvluchtige crimineel die een gevangenisstraf uit moet zitten.

De 39-jarige Eindhovenaar negeerde dinsdag diverse stoptekens van de politie en sloeg op de vlucht. Hierop ontstond er een achtervolging over de A13. In de bebouwde kom, op de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs, verloor de man de macht over het stuur en crashte in een tuin.

De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had geen geldig rijbewijs bij zich. Verder onderzoek wees uit dat hij al langer door justitie gezocht werd omdat hij niet van verlof was teruggekeerd naar de Penitentiaire Inrichting (PI).

De Eindhovenaar is inmiddels weer teruggebracht naar de gevangenis. Om welke PI het gaat, maakte de politie niet bekend. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’
    PREMIUM
    Column

    ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’

    Ze hebben me altijd aangetrokken. Mensen zonder pretenties. Authentiek, charmant, oprecht, bescheiden, een tikkeltje rauw. Zo iemand is schrijver Alex Boogers. We zitten bij dezelfde Uitgeverij Podium, maar echt goed kenden we elkaar niet. Totdat ik Alex een keer met zijn vrouw Brenda trof in het café van De Bijenkorf. Ik had meteen een zwak voor hem. Geen beleefde smalltalk. Het ging meteen over het leven, onze achtergrond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam