Volledig scherm
Archieffoto: links de inrit van de Burgemeester Thomassentunnel, rechts de Calandbrug. © Rijkswaterstaat

Vrachtauto beschadigt plafond Thomassentunnel

UpdateEen vrachtwagenbestuurder heeft met zijn net iets te hoge wagen het plafond van de Burgemeester Thomassentunnel ten zuidenwesten van Rotterdam deels vernield. Hij had niets in de gaten en reed door.

Om te voorkomen dat de chauffeur zich een eindje verder op de A15 alsnog klem zou rijden in de Botlektunnel werd die tunnel uit voorzorg afgesloten, meldt een woordvoerder van de ANWB. De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. Weginspecteur Michael laat weten dat de bestuurder is gevolgd tot aan het industrieterrein Halweg in Spijkenisse.

De politie is nog op zoek geweest naar de bestuurder, maar heeft hem niet meer kunnen traceren. ,,Hij is met de noorderzon vertrokken'', zei een woordvoerder.

Rijkswaterstaat onderzoekt hoe groot de schade is aan de Burgemeester Thomassentunnel, ook bekend als de Calandtunnel. Daarvan hangt af wanneer de tunnel weer opengaat. Het verkeer vanuit Europoort richting Rotterdam wordt in de avondspits omgeleid via de Calandbrug. Het verkeer kon rond 19.30 uur weer door de tunnel.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam