Volledig scherm
De MSC Gayane is op deze foto nog in Philadelphia. Het schip zou volgende week arriveren in Rotterdam. © AP

Vrachtschip met megalading drugs was ook onderweg naar Rotterdam

De megalading cocaïne, die maandagavond op vrachtschip MSC Gayane is aangetroffen in de Amerikaanse stad Philadelphia, was mogelijk niet bestemd voor de Amerikaanse markt. Ingewijden zeggen tegen de lokale zender NBC10 dat de harddrugs voor Nederland en Frankrijk waren bestemd. Het schip zou aanmeren in de Rotterdamse haven, bevestigt woordvoerder Tie Schellekens van het Havenbedrijf Rotterdam. 

De autoriteiten vonden aan boord van vrachtschip MSC Gayane vele duizenden kilo’s cocaïne. De straatwaarde kan meer dan een miljard dollar (ruim 893 miljoen euro) bedragen. Bronnen rond het onderzoek zeggen tegen CBS News dat mogelijk nog veel meer drugs verstopt zijn aan boord. De doorzoeking is nog gaande.

Dat het schip ook de Rotterdamse haven zou aandoen, wil niet zeggen dat de drugs ook voor Rotterdam bestemd waren, stelt Schellekens van het Havenbedrijf Rotterdam. ,,Een vrachtschip kan zo’n zesduizend containers vervoeren. Het kan zijn dat er slechts vijfhonderd voor Rotterdam bestemd waren. Het is dus niet gezegd dat de drugs hier ook aan land komen. Het zou kunnen, maar dat hoeft niet.’’

De illegale vracht zat in een zevental containers van de MSC Gayane. De Amerikaanse autoriteiten hebben meerdere bemanningsleden opgepakt. Zij verklaarden dat de cocaïne op zee aan boord is gebracht. De drugs zouden zijn aangevoerd met bootjes.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
7424 stemmen