Volledig scherm
D66 en VVD stellen vragen over de wateroverlast in Rotterdam-Overschie. © MediaTV

'Vrachtverkeer door wijk is mogelijk oorzaak gesprongen waterleidingen Overschie’

Chantal Zeegers (D66) en Pascal Lansink (VVD) hebben het Rotterdamse college schriftelijke vragen gesteld over de wateroverlast in Rotterdam-Overschie. Daar sprongen vorige week woensdag én donderdag waterleidingen, waardoor meerdere woningen ontruimd moesten worden. De partijen vermoeden dat de wateroverlast verband zou kunnen houden met het zware vrachtverkeer dat door de wijk rijdt.

Zeegers en Lansink stellen de vragen, omdat veel bewoners van Overschie zich zorgen maken over het vrachtverkeer in de wijk. ,,Bewoners trokken zelf bij ons aan de bel’’, zegt Zeegers in een reactie. ,,Vrachtwagens vormen een zware belasting voor de straten van deze oude wijk. We willen onderzoeken of de wateroverlast verband houdt met het vele vrachtverkeer.”

‘In welke mate kan het passeren van (zwaar) vrachtverkeer van invloed zijn op de belasting van de straat en daarmee ook op het waterleidingnet?’ schrijven Zeegers en Lansink dan ook in de brief. Daarnaast vragen de fractievoorzitters van D66 en VDD zich af hoeveel vrachtverkeer er precies door de Schielaan rijdt, en of het college dit wil onderzoeken.

Bij de wateroverlast vorige week woensdag ontstond een groot sinkhole in deze straat. Zeegers en Lansink vragen het college om opheldering over de vraag of dit sinkhole ook met het vrachtverkeer te maken kan hebben.

Bekijk hier de video over de wateroverlast van afgelopen week:

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8652 stemmen