Volledig scherm
Het bedrijf waar de dodelijke aanrijding plaatsvond. © FOTO © Google Streetview

Vrachtwagenchauffeur vrijgesproken van schuld aan dodelijke aanrijding

De 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen die in 2017 op een Rotterdams bedrijfsterrein een voetganger doodreed, is vrijgesproken. Tegen de man was de maximale taakstraf van 240 uur geëist. De rechtbank vindt niet dat de man zich ‘verwijtbaar onvoorzichtig heeft gedragen’.

Het ongeluk gebeurde toen de chauffeur bij een metaalhandel aan de Linschotenweg in de Spaanse Polder de poort uitreed. Hij had net in het kantoortje van het bedrijf papieren opgehaald, liep naar zijn truck die er met draaiende motor voor de deur stond, stapte in en trok op. Zonder dat de bestuurder het in de gaten had, stak net op dat moment voor de cabine een voetganger over. Het slachtoffer werd omver gekegeld en overreden. 

De officier van justitie stelde dat de Groninger verantwoordelijk was voor het feit dat de cabine van de vrachtwagen geen vooruitkijkspiegel had en dat het camerasysteem dat daarvoor in de plaats werd gebruikt op het fatale moment niet in werking was. 

De rechtbank oordeelt dat de chauffeur niet op de hoogte was van de gebreken en daarom niet verantwoordelijk  kan worden gehouden voor het slechte zicht waar destijds sprake van was. Zonder zijn schuld waren de dode hoeken niet door het camerasysteem afgedekt.   

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam