Vrachtwagens mogen weer van Noord naar Zuid over de Molenlaan in Rotterdam. De bewoners zijn niet blij.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagens mogen weer van Noord naar Zuid over de Molenlaan in Rotterdam. De bewoners zijn niet blij. © Jan de Groen

Vrachtwagens mogen weer over de Molenlaan, buurt baalt

Bewoners van de Rotterdamse Molenlaan balen. Het inrijverbod voor vrachtwagens is deze week door de gemeente Rotterdam ingetrokken. De straat waar de trucks wel doorheen mogen, krijgt namelijk een nieuw riool. De gebiedscommissie Hillegersberg Schiebroek is verrast en wil zeker weten dat zodra het riool er ligt, juni 2021, de Molenlaan weer verboden wordt voor vrachtwagens.

Quote

Dat verbod is er niet voor niets gekomen. Vrachtver­keer over de Molenlaan is verkeerson­vei­lig

Jaco de Hoog, VVD

Het eenzijdige inrijverbod van noord naar zuid is ingetrokken omdat vrachtwagens niet meer de gebruikelijke route over de Burgemeester Le Fevre de Montignylaan kunnen rijden. Daar wordt het complete riool vervangen, een megaklus die tot volgend jaar juni duurt. Om te voorkomen dat vrachtverkeer zich vast rijdt in de wijk, is de smalle, lommerrijke Molenlaan weer aangewezen als doorgaande route voor zwaar verkeer.

,,Daar zijn we zeker niet blij mee’’, reageert VVD-gebiedscommissielid Jaco de Hoog. ,,Dat verbod is er niet voor niets gekomen. Vrachtverkeer over de Molenlaan is verkeersonveilig en leidt tot fors meer schadelijke uitstoot, wat ingrijpend is voor de gezondheid van de omwonenden. Uiteraard is er nu veel minder verkeer, maar ik mag hopen dat we snel weer in de file staan op de Molenlaan. Alleen niet met vrachtwagens.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam