Vrijetijdsverdrijf: een middagje maaien met een zeis voor 85 euro

wat een weekend, videoEen gladgestreken biljartlaken of een veld vol onregelmatige sprieten: deelnemers kunnen na de cursus ‘maaien met een zeis’ in Hellevoetsluis alle kanten op met hun gazon. Zo ook onze verslaggeefster Nikki Catlender.

Hoe scherp zo’n zeis nou echt is? ,,Als een scheermes’’, waarschuwt zeisgoeroe Sandy van den Ban (47). Dat demonstreert ze door met het lemmet een inkeping in haar nagel te maken. Aandachtig kijken tien beginnende maaiers toe, die in de stromende regen in een kring om haar heen staan. Van heinde en verre zijn zij zaterdagochtend naar haar schuur in Hellevoetsluis gereden met eenzelfde doel: zonder lawaai en benzine korte metten maken met overtollig gras op hun stuk(je) land.

  1. ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’
    PREMIUM
    Column

    ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’

    Ze hebben me altijd aangetrokken. Mensen zonder pretenties. Authentiek, charmant, oprecht, bescheiden, een tikkeltje rauw. Zo iemand is schrijver Alex Boogers. We zitten bij dezelfde Uitgeverij Podium, maar echt goed kenden we elkaar niet. Totdat ik Alex een keer met zijn vrouw Brenda trof in het café van De Bijenkorf. Ik had meteen een zwak voor hem. Geen beleefde smalltalk. Het ging meteen over het leven, onze achtergrond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam